sunnuntai 22. joulukuuta 2013

finals week

On voi sanoin kuvailla miten onnellinen oon kun finalsit on vihdoin ohitse! Niitten eteen on kyllä stressattu olan takaa ja univaje on ollu ihan kauhea tällä viikolla. Sinänsä ei ne ite kokeet ollu vaikeita, vaan lähinnä se, että kaikki missing assignmentit piti palauttaa koepäivään mennessä, ja mullahan niitä oli paljon!! Mulla kävi sillä tavalla, että jouduin ottamaan kuuet eri finalsit ja sitten lisäks ECA(end of course assesment) testit, jotka oikeuttaa valmistumiseen high schoolista. Täällä jos sun grade on A tai B voit jättää välistä loppukokeen kahesta valitsemasta aineesta. No siis mullahan oli noita "non-exempt-tardy"-merkintöjä liikaa(kröhom), joten jouduin ottaa kaikki kokeet..
Mun viikko siis näytti tältä.
Ti: English &ECA-Algebra
Ke: Anatomy & Spanish
To: Algebra & Government
Pe: Gym
Government-reviewÄlkää huomioiko tota F arvosanaa. Sen ei pitäs olla siellä kun mulla on toi kurssi vasta keväällä.

Englannin koe oli monivalintaa ja sitten yks "essee". Essee täällä on siis normisti 1-3 kappaletta(apua, unohin mikä paragraph on suomeks ja jouduin käyttää googlekääntäjää..embarrassing..xD). ECA oli ihan suht helppo, mut täällä kaikki muut oli tyyliin valmiita 30 min jälkeen ja mie siellä väkersin sitä koetta 70 min. Luulen kyllä et moni jättää vastaamatta, kun ei kaikki voi olla noi nopeita.

Anatomian kokeeseen ope oli antanu sanalistan mitkä piti opetella ja siinä se sit olikin, ongelmahan vaan oli et en ollu ettiny mitä ne sanat tarkottaa ja siinä sit koulussa aamupalalla yritin niitä hätäsesti googlailla, hyvä minä! Espanja oli ihan säälittävän helppo, ainut vaan et kun se monivalintalappunen on sellanen hämäävä, niin väritin siitä vääriä pallukoita ja sit menetin turhia pisteitä :/

Algebran koe oli ihan kamala. Siinä oli 59 tehtävää ja 90 min aikaa ja sutasin vaan vikat tehtävät kun aika loppu kesken, tää koe on ainut jonka tuloksia stressaan! Governmentissa ope anto sanalistan ja siihen vastaukset ja sitä sai sit käyttää kokeessa, joo.. Liikan kokeessa vaan kysyttiin tyyliin mikä on pulssi ja miten mittaat sen yms. yms.
Aikaa tehä koetta on 90 min ja suurin osa kokeista on just sitä monivallintaa. Täällä varsinkin senioreilla on kauheet paineet pärjätä hyvin, kun niitten pitää päästä hyviin yliopistoihin.Täällä myös suositaan parempia oppilaita ja oppilaat joiden keskiarvo on GPA 3.8-4.0 saa juhlalounaan ja nimensä openhuoneen eteen. On surullista, millä tasolla tää oppilaiden osaaamine on täällä. Moni opettajakin on mulle päivitelly ja anteeks pyydelly. Monet tietää miten paljon parempi osaaminen löytyy Euroopasta Suomesta..

Mut nyt hyvillä mielin joulun viettoon! Tulee kyllä niin erilainen joulu kun vaan voi olla!! Hyvää joulua kaikille sinne Suomeen ja muille vaihtareille ympäri maailmaa <3 <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Cheer me up with your comments <3