lauantai 25. toukokuuta 2013

Kesä lähestyy.. ja niin lähestyy vaihtokin


Viimenen viikko koulussa jälellä ja kolme koetta, matikka, filosofia ja ruotsi..! Sitte alkaa se kauan odotettu kesäloma <3 Päätin että tästä kesästä tulee paras kesä ikinä! Miulla suunnitelmissa ei oo mitään matkoja tai sellasia vaan ihan täällä Joensuussa hengailua, mutta se on just parasta :DVietän nää jälellä olevat kuukaudet enne lähtöö rakkaimpien kanssa <3 Mitäs suunnitelmia teillä on?:)

Vaihteeks taas muutin blogin ulkoasua, mutta nyt tuntuu että tää on aikas pysyvä. Vaihoin myös fonttii ja tykkään ainaki ite tästä enemmän. Mielipiteitä? Onko helpompi vai vaikeempi vai sama lukee? :D

Vaihtorintamalta ei mitään mullistavaa. Satiin infoo viisumeihin liittyen, ryhmähaastattelut on kesäkuussa  ja kävin pankissa hoitaa jotai tiliasioita. Kun huomasin et Yfu:lta oli tullu viestii olin ihan hetken silleen, että nyt ne tiedot tuli! Mut sit ne oliki niitä viisumijuttuja:/ Oon myös lueskellu niitä rettareiden lähettämiä s-posteja ja moni on saanu perheen vasta viikkoja ennen lähtöä ja joku sai vast akaks päivää enne lähtöä, syyskuussa!! joten no worries maybe..?Kysyin niiltä mm. että miten ne sopeutu sitten takas Suomeen vuoden jälkeen, ja yleiseti ottaen monella oli toi takasintulo vaikeeeta. Tosin mahtuu mukaan poikkeuksiakin. Tässä muutamia otteita rettareiden vastauksista


"Chattasin jenkkeihin kaikki yöt ja nukuin päivät. Lisäks oli aika vaikeeta sopeutua olemaan "normaali", kaikki ei enää pyörinytkään mun ympärillä. Oon muutenkin sellanen aika ulospäinsuuntatuva ja sellane mut jenkeis ku oli vaihtari niin olin aina jotenkin niin kauheen kiinnostava kaikkien mielestä."
"Mul oli Suomeen sopeutumisessa vähän hankaluuksia, tai ainakin koulun suhteen. Mun kaikki parhaimmat kaverit kyl jäi, ja meist oikeestaa tuli jopa läheisempii ton vuoden aikana ku mitä oltii ennen. Et ne kyl säily, ja niiden kanssa olin koulussa 3 ekaa jaksoo (ku ne abeina lähti sen jälkee lukulomalle). Mut omaan uuteen luokka-asteeseen oli vaikee kyl joo sopeutuu, ku ei tuntunu yhtää synkkaavan niiden kaa, ja kaikki oli jo klikkiintyny, mut sä tuut sit yhtäkkii uutena mukaan sinne kaiken keskelle."
"Takaisin muutto oli tietyllä tavalla vaikeampaa. Olin lähtenyt vaihtoon koulun viimeisenä vuotena, joten oma luokkani oli jo ehtinyt valmistua"
"Nyt lähes vuosi jälkeenpäin vaihtarivuodesta tuntuu aivan kun aika olisi pysähtynyt Suomessa vaihtarivuoteni ajaksi ja kun tulin vuoden päästä takaisin, oli seuraava päivä siitä kuin olin lähtenyt"
Oottakaahan tää jatkuu viel :D

Sitten ne kerto miltä tuntu puhuu Suomea niin pitkän tauon jälkeen ja nää vastaukset yllätti mut! :o


"Mul kans ite koulun kanssa oli ongelmii parin ekan jakson aikana, ku oli niin paljon rankempaa, eikä suomen tai ruotsin kieli toiminu yhtää, ja ku joutu niil tunneil olee yksin."
"Suomenkieliset sanat unohtuu, lausut sanoja niin, että kun kuulet niiden tulevan suustasi repeät vain nauramaan :D:D ja lisäksi luultavasti aloitat lauseita suomeksi ja ihan huomaamattamasi vaihdat englantiin."

Rupeaako vuoden jälkee jo unohtamaan suomenkielisii sanoja, wau :D ? Tota en ollukaan aikasemmin ajatellu

Large

hahaa miun hiusprojekti on nyt ohi! ja miulla on vielä hiuksiaki jälellä! :D
Tässä on miun projekti kuvina aikajärjestyksessä,eli vikana on mun nykyset hiukset. Lopputulos about 20 cm lyhyemmät luonnollisen ruskeet hiukset (kuva vääristää)ja laatu ei nyt ole mikään paras mahollinenxD
Lähtökohtana oli siis  kirkkaanpunaset hiukset..


Rakastan miun uutta kesätukkaa, mutta hiuksii lähti sen verran et on tässä vähän totuttelemista! What do you think? 

Oisin voinu enemmänki kirjottaa noista rettareiden jutuista mut tästä tuli jo muutenki tällanen pitkähkö postaus nii en viittiny :D Tekee vaan mieli kirjottaa koko ajan! ps. postausideoita saa ehottaa :D

♥:lla Laura


4 kommenttia:

 1. Oi vitsi pitää itekki laitella meiliä joillekki vanhoille vaihtareille niin saa enemmänki kuulla kokemuksista! :) Ja tosi kivat noi sun hiukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Kannattaa tosiaan laittaa viestiä, ne kertoo just sellasen omakohtasen näkökulman ja antaa paljon hyviä vinkkejä!:D

   Poista
 2. ihanat noi hiukset oikeesti! <3
  ja hyvä vaa jos vaikeuksii suomen kielen kanssa ku tuut takas nii voijaan puhuu enkkuu keskenämme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sie oot täällä! <3 thanks tykkään itekki, ne vaan tuntuu niiiin lyhyiltä:D
   Ollaan the English masters ;D

   Poista

Cheer me up with your comments <3